Deri Koltuk Yırtık Onarımı Nasıl Yapılır?

malzemeleri hazırlayın

Deri mobilyalar evinizde çok güzel olabilir, ancak derinizde bir delik açılması veya yırtılması çok sinir bozucu! Deri koltuğunuzda yırtık varsa, bir deri tamir takımı satın almayı düşünün. Deliği doldurmak için sandalyenizin rengine uygun bir kit bulun ve sandalyenin geri kalanına uyacak şekilde boyayın.

temiz beze biraz alkol sürün

1- Malzemeleri Toplayın

 

 Temizleyici alkol 

 Tutkal 

 Sıfır numara zımpara

 Deri boyası

 Kürdan veya çubuk

 Fön Makinesi


2- Yırtık Bölgeyi Alkolle Temizleyin

 

Temiz bir beze biraz alkolü sürün ve onarım işlemine başlamadan önce deri koltuğunuzun yüzeyini temizlemek için hafifçe silin. Derinizin rengini bozabileceği veya daha fazla zarar verebileceği için çok sert bir şekilde ovmamaya veya daha güçlü temizlik malzemeleri kullanmamaya dikkat edin.

güçlü temizlik malzemesi kullanmayın

3- Yırtık Derinin Altına Tutkal Sürün

 

Yapıştırıcınızın burnunu yırtık derinin çatlağının içine sokun ve her iki taraftaki yırtığın alt tarafına yapıştırıcıyı uygulayın. Görünen dış yüzeyde mümkün olduğunca az tutkal aldığınızdan emin olun. Yırtık çok küçükse, yırtık bölgeye sokabildiğinizden emin olmak için yapıştırıcıyı pamuklu çubuk veya kürdan ile uygulamanız ve yırtığın arka tarafına sürmeniz gerekebilir.

yapıştırıcıyı yırtık derinin içine sürün

4- Yırtık Tarafları Birbirine Bastırın

 

Ellerinizi deri malzeme üzerinde sıkıca tutarak, 2 yırtık kenarı birbirine değecek şekilde birbirine bastırın ve deri desteğe doğru bastırın. Bu, 2 tarafı birbirine bağlayacak ve daha fazla destek için deri desteğe yapıştıracaktır.

Fazla yapıştırıcıyı, yerinde kurumaması için temiz bir bez veya kağıt havluyla sildiğinizden emin olun.

iki yırtık kenarı birbiri ile birleştirin

5- Derinin Yüzeyini Zımparalayın

 

Kurutulmuş yapıştırıcıyı derinin yüzeyine karıştırmak için çok nazikçe zımparalamanız gerekir. Sıfır numara zımpara kağıdı kullanın ve yırtığın yüzeyine yumuşak bir şekilde sürün. Yırtmadan dışarı köpüren yapışkanın belirgin bir işareti ve derinin yüzeyinde çatlak olmayana kadar zımparalamaya devam etmelisiniz. Yırtılma yönünde zımparaladığınızdan emin olun (yırtıksa, dairesel bir delik değil). Tutkalın tamamen kuruması için zaman kalmaması için parçaları birbirine yapıştırır yapıştırmaz zımparalamaya başlayın. Bu, bitmiş ürünün daha doğal görünmesine yardımcı olacaktır, çünkü zımparalamak için büyük sertleştirilmiş yapıştırıcı lekeleri olması durumunda olduğundan daha az kuvvetli zımparalamanız gerekecek.

nazikçe yüzeyi zımpara yapın

6- Bir Kat Deri Boyası Sürün

 

Derideki onarılmış yırtığa biraz deri boyası uygulamak için sünger veya temiz bir bez kullanın. Süngeri (veya bezi) deri kaplama kutusunun üst kısmına ince bir tabaka ile kaplanana kadar, ancak damlamayacak şekilde dikkatlice batırın. Deri yüzeyine ince bir deri kaplama tabakası sürün.

deri yüzeyine ince bir deri kaplama tabakası sürün

7- İkinci Kat Deri Boyası Sürün

 

İkinci kata geçmeden önce derinin ilk katının tamamen kurumasını beklemeniz önemlidir. Her boya katmanın tamamen kuruması genellikle yaklaşık 2 saat sürer. Kuruma süresini hızlandırmak için en düşük ayarda bir saç kurutma makinesi kullanın. Isıyı bir seferde 5 dakika veya daha kısa süreyle derinin yüzeyine yönlendirin. Onarılan kısım deri koltuğun geri kalanıyla karışmaya başlamadan önce muhtemelen yarım düzine veya daha fazla deriyi boyamanız gerekecek. Bir sonraki kata başlamadan önce önceki her katın tamamen kuru olduğundan emin olun.

2 saat boyanın kurumasını bekleyin