Birçok insan balık yemeyi sever, ancak buzdolabında balık kokusu çok rahatsız edicidir ve aslında diğer yiyecekleri bozabilir. Buzdolabındaki balık kokusundan kurtulmanın anahtarı, buzdolabını boşaltmak, her şeyi iyice temizlemek ve arta kalan kokuları emecek ürünler kullanmaktır. Bununla birlikte, balık kokularını önlemek her zaman en kolay yaklaşımdır ve bunu, tüm kapları ve torbaları sıkıca kapatarak ve malzemeleri kötüye gitmeden önce kullanarak yapabilirsiniz.
Buzdolabını iyice temizlemenin en kolay yolu boş olduğu zamandır. Dondurucuyu temizlemek de önemlidir, çünkü buzdolabı ve derin dondurucu aynı havayı paylaşır, yani balık kokusu dondurucuyu da işgal etmiş olabilir. Çalışırken yiyecekleri korumak için şunları yapabilirsiniz:
- Buz paketleri ile soğutucularda saklayın.
- Bir arkadaşınızın veya komşunuzun buzdolabına aktarın.
- Yeterince soğuksa dışarıda bırakın.
Balık kokusunun veya başka bir kötü kokunun buzdolabı temiz olduğunda geri gelmemesini sağlamak için kokunun kaynağını bulun ve dışarı atın. Hazır başlamışken kötü, küflü veya çürümüş yiyecekleri atın.
Balık kokusunu da kontrol etmek için buzdolabındaki her yiyecek lokmasını koklayın. Mühürlenmemiş ve uygun şekilde saklanmamış ürünler kokuyu almış olabilir. Balık gibi kokan her şeyi atın.
3- Buzdolabının Fişini Çekin
Buzdolabındaki balık kokusundan kurtulmak, ciddi bir temizlik ve havalandırma anlamına gelir ve bunu yaparken elektriği boşa harcamak istemezsiniz. Elektrikten tasarruf etmenin en iyi yolu, tüm yiyecekler bittiğinde buzdolabınızın fişini çekmektir.
Buzdolabını kapattıktan sonra, tamamen çözülene kadar kapıları açık bıraktığınızdan emin olun, aksi takdirde küflenebilir .
Balık kokusu tüm buzdolabına yayılmış olabilir ve ondan kurtulmanın en iyi yolu her yüzeyi temizlemektir. Buzdolabı çekmeceleri, rafları ve rafları çıkarılabilir ve buzdolabından çıktıklarında temizlenmesi çok daha kolay olacaktır.
Bu eşyaları aradan uzak tutmak için, onları halletmeye hazır olana kadar tezgahın üzerine veya buzdolabının üstüne koyun; Düzenli kalmaya çalışın ve temizlediklerini tekrar buzdolabına koyarak ayırın.
5- Buzdolabının Temizlenmesi
Buzdolabını sabun ve suyla temizleyin. Bir kovayı sıcak suyla doldurun. Su akarken, yaklaşık beş damla sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Köpüğün oluşması için suyu çevirin. Sabun ve suya bir sünger veya bez batırın. Fazlalığı sıkın ve buzdolabının ve derin dondurucunun iç yüzeyinin her santimini sabun ve su solüsyonuyla temizleyin.
- Temizlerken süngeri sık sık tekrar ıslatın ve sıkın.
- İşiniz bittiğinde, bir kovayı sade suyla doldurun. Yüzeyleri temiz suyla silmek için temiz bir sünger kullanın.
6- Temizlik Solüsyonu Yapın
Buzdolabınızı temizlemek için kullanabileceğiniz bir dizi temizlik çözümü vardır ve bunların çoğu temel ev temizlik ürünleridir. Elinizde ne varsa ve tercihlerinize bağlı olarak bir kovada karıştırabilirsiniz:
- Eşit miktarda su ve beyaz sirke
- 1 galon (3,8 L) su ile karıştırılmış ½ fincan (118 ml) ağartıcı
- Bir macun yapmak için yeterli su ile karıştırılmış kabartma tozu
- 1 litre (946 ml) su ile ¼ bardak (55 g) kabartma tozu ve birkaç damla sıvı bulaşık deterjanı karıştırılır
7- Buzdolabını ve Dondurucuyu Temizleyin
Temizleme solüsyonunuza bir sünger veya bez batırın. Fazlalığı sıkın. Buzdolabının ve derin dondurucunun içini, yanları, üstünü, altını ve tüm rafları, tepsileri ve diğer yüzeyleri silin. Süngeri doygun tutmak için sık sık temizleme solüsyonuna batırın.
İşiniz bittiğinde temiz bir kovayı suyla doldurun. Fazla temizleyiciyi çıkarmak için yüzeyleri sade suyla silin.
8- Yüzeyleri Havluyla Kurulayın
Buzdolabının ve derin dondurucunun tüm iç yüzeylerini silmek için kuru bir mikrofiber bez, bez veya havlu kullanın. Bu, su lekelerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olacak ve havada kurutma işlemini hızlandıracaktır.
9- Buzdolabını ve Dondurucuyu Havalandırın
Buzdolabı ve derin dondurucu iyice temizlenip su ile silindikten sonra kapıları açık bırakın ve havalandırın. Açık konumda sabitlemek için kapıları yakındaki bir şeye bağlamanız gerekebilir. Buzdolabını ve dondurucuyu en az iki saat ve mümkünse iki gün boyunca havalandırın.
Kapılar açıkken çocukları ve evcil hayvanları odada yanlız bırakmayınız ki mahsur kalmasınlar.
10- Çekmeceleri ve Rafları Temizleyin
Buzdolabının geri kalanı için kullandığınız çekmeceler ve raflar için aynı işlemi uygulayın. Yüzeyleri sabun ve su karışımıyla temizleyerek başlayın ve ardından suyla silin. Yüzeyleri dezenfektan solüsyonu ve ardından suyla silin. Son olarak, bileşenleri akan su altında durulayın.
İşiniz bittiğinde çekmeceleri ve rafları havada kurumaya bırakın. Hava dışarı çıkarken onları buzdolabından çıkarın.
11- Buzdolabını Monte Edin ve Fişe Takın
Buzdolabının ve derin dondurucunun hava alması için yeterli zamanı olduğunda çekmeceleri, rafları ve rafları orijinal konumlarına geri getirin. Cihazı tekrar prize takın ve soğumaya bırakın.
Çoğu buzdolabının doğru çalışma sıcaklığına gelmeden önce yaklaşık altı saate ve yemek için hazır olmadan önce 24 saate kadar zamana ihtiyacı olacaktır.
12- Buzdolabına ve Dondurucuya Koku Emici Bir Malzeme Koyun
Koku emici, hala var olabilecek balık kokusu izlerinin giderilmesine yardımcı olacaktır. Koku emiciyi tekrar açar açmaz buzdolabına koyun. Yiyecekleri değiştirmeden önce kapıları kapatın ve koku emiciyi 24 saat içeride bırakın. Kullanabileceğiniz koku emiciler şunları içerir:
- İki büyük tabağa kabartma tozu serpilir. Bir tabak buzdolabına, bir tabak dondurucuya koyun.
- Taze kahve telvesi ile dolu iki kase. Buzdolabına ve dondurucuya bir kase koyun.
- Gazete sayfaları buruştu ve buzdolabının ve derin dondurucunun açık alanlarına dolduruldu.
- Daha hafif sıvı içermeyen kömürle doldurulmuş kaseler. Bir kaseyi buzdolabına, birini de dondurucuya koyun.
13- Yiyecekleri Soğutulmuş Buzdolabına ve Derin Dondurucuya Geri Koyun
24 saat sonra koku emiciyi buzdolabından ve derin dondurucudan çıkarın. Sakladığınız yiyecekleri buzdolabına geri koyun. Buzdolabını düzenledikten sonra, buzdolabına bir kase veya tabak kabartma tozu veya kahve telvesi koyabilirsiniz.
Buzdolabında koku emici olarak kabartma tozu veya kahve telvesi kullanmaya devam ederseniz, koku emiciyi her ay yeni bir partiyle değiştirin.
14- Gelecekteki Kokuları Önleyin
Buzdolabınızı temiz ve kokusuz tutmanın birkaç yolu vardır ve en önemlilerinden biri de dökülenleri hemen temizlemektir. Ayrıca yiyecekleri bozulmadan kullanmalı ve yiyecekleri bozulmaya başlar başlamaz çöpe atmalısınız. Buzdolabı kokularıyla mücadelede bir diğer önemli unsur da yiyecekleri uygun şekilde saklamaktır:
- Artıkları hava geçirmez kaplarda saklayın
- Balık ve et gibi açık yiyecekleri hava geçirmez kaplara veya sızdırmaz torbalara aktarın
- Tüm kapakların düzgün şekilde sabitlendiğinden emin olun
- Saklamadan önce dondurucu poşetlerini ve diğer poşetleri uygun şekilde kapatın.
Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanmaktadır.